DOROTA BOUSQUET

Dorota Bousquet is geboren in Polen en heeft gestudeerd en gewerkt in Frankrijk. Haar eerste aanraking met aquarel was in London. Daar nam zij lessen aan de kunstopleidingen.

Door mijn aandacht te vestigen op een landschap probeer ik het licht en de kleuren te beschrijven terwijl ik beweeg tussen het licht van de aquarel en de materialen. Ik probeer door middel van een sterk contrast veel energie in de compositie te brengen. Ik gebruik de nat-in-nat techniek die de pigmenten op onvoorspelbare manier laat mixen. Dit moment in de aquarel is mijn favoriete moment omdat dat het begin aankondigt van mijn compositie.

Ik zoek naar kleur, minimalisme maar met een maximum aan emotie in het landschap.

In mijn aquarel probeer ik mijn gevoelens te bevestigen en te delen met de kijker.


Dorota Bousquet was born in Poland and studied and worked in France. My first encounter with watercolour was in London. I took watercolour lessons at the Art Schools in London.

I bring my attention to a landscape; I try to transcribe its light and colours while working the movement between watercolour light and painting materials. I try to create powerful contrasts to bring an energize for the composition. I use the wet on wet painting technique, which allows the pigments to mix unpredictably. I love this moment in watercolour because it is the beginning of my composition.

I search for colour, minimalism and maximum emotions on the landscape.

I want to affirm my feelings and share them in my watercolour painting.