MAAIKE VAN DE GEVEL

Maaike van de Gevel (Willem de Kooning Academie) doet een beeldend onderzoek naar de Adem. De serie werken, waaronder sculpturen in porselein en staal,  heeft een biografisch karakter en gaat over de belangrijke rol van de in- en uitademing.

Lucht is een verbindend element. De lucht die je uitademt, wordt door een ander organisme in jouw omgeving weer ingeademd. Door met bewustzijn te ademen kom je in verbinding met je eigen wezen en  je komt in verbinding met de ander. Een respectvol contact is daarbij van essentieel belang. Maaike nodigt de kijker uit ademruimte te nemen.


Maaike van de Gevel (Willem De Kooning Academy Rotterdam) investigates the act of Breathing in her art. Her series are like a biography and depict the very important role of breathing in and out. Her sculptures are done in porcelain and steel.

The air is the connecting component. The air you breathe out is being breathed in by another organism. By breathing consciously you connect with you inner being and with other beings at the same time.

www.maaikevandegevel.nl
info@maaikevandegevel.nl